< terug

Volare Sports komt met persbericht inzake schorsing Wilson Kipsang

10 januari 2020 (0 reacties)

Het nieuws rondom de vermeende dopingschorsing van wereldtopper Wilson Kipsang slaat in de atletiekwereld in als een bom. Het Nederlandse atletenmanagementsbureau Volare Sports komt later deze avond met een persbericht. Er worden nu al veel onwaarheden in de media verkondigd.Wij zullen in ons persbericht opening van zaken geven aldus woordvoerster Hannah van de Veen.

Wilson Kipsang verbeterde in 2013 in Berlijn het wereldrecord op de marathon en bracht het op 2.03.23. Hij won ook de World Major marathons van Londen en New York. Kipsang en was winnaar van het brons op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Hij was wereldwijd winnaar van negen marathons. In Nederland won hij de halve marathon van Egmond in 2009 en van Zwolle in 2011. Tevens was hij winnaar in de Stadsloop van Appingedam in 2009.

Schorsing voor World Major marathons
Indien de schorsing definitief wordt zijn de gevolgen ernstig voor Kipsang. De meervoudig winnaar van de lucratieve World Major marathon competitie zou in dat geval nooit meer mogen starten in een van de zes grote Major marathons. De overkoepelende organisatie van de World Major marathon competitie heeft in de bepalingen opgenomen dat atleten met een dopingverleden niet worden toegelaten tot een World Major marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *