< terug

Voormalig wereldrecordhouder marathon Wilson Kipsang gearresteerd

3 april 2020 (0 reacties)

De Keniaanse krant Standard Digital meldt vandaag dat voormalig wereldrecordhouder Wilson Kipsang is gearresteerd. Kipsang overtrad samen met een aantal andere personen de covid-19 maatregelen die de Keniaanse overheid had afgekondigd. Ze vierden feest binnen een club terwijl de avondklok maatregel van kracht was.

De krant meldt dat Kapbroutwa Ward-vertegenwoordiger Ambrose Kiplagat, ook bekend als Roho Juu, en voormalig wereldrecordhouder Wilson Kipsang werden in politievoertuigen weggevoerd nadat ze werden aangehouden in populaire club in Iten. De feestvierders dronken alcohol. Kipsang behoorde tot een groep van bijna 20 mensen die zich binnen de club hadden opgesloten om te drinken, dit is een overtreding van de avondklok maatregel dat Kenianen ’s avonds na 19.00 uur hun huis niet uit moesten.
De politie verklaarde in de krant dat de zichtbaar bedwelmde feestvierders op dramatische wijze probeerden weerstand te bieden aan de arrestatie, waardoor de agenten die op patrouille waren gedwongen versterking te zoeken.Elgeyo Marakwet politiecommandant John Mwinzi zei dat de verdachten werden gearresteerd na een tip van het publiek.
“Onze officieren hebben de atleet en andere feestgangers gevonden in een populaire club in Iten. Dit zijn prominente personen die ons zouden moeten helpen bij het handhaven van de avondklok,” vertelde de heer Mwinzi aan Standard Digital.Hij voegde eraan toe: “We vragen leden van het publiek om te stoppen met het misbruiken van onze terughoudendheid om met volle kracht te gebruiken tijdens de handhaving van de avondklok.”

Voorlopig geschorst
Wilson Kipsang werd begin dit jaar wegens overtreding van de whereaboutregels voorlopig geschorst. Het Nederlandse managementbureau Volare die Kipsang onder contract heeft verklaarde toen dat er geen sprake is van dopinggebruik. Er is sprake van een beschuldiging dat Kipsang de Whereabout regels heeft overtreden. Die zaak is nog steeds in onderzoek.Wilson Kipsang verbeterde in 2013 in Berlijn het wereldrecord op de marathon en bracht het op 2.03.23. Hij won ook de World Major marathons van Londen en New York. Kipsang en was winnaar van het brons op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Hij was wereldwijd winnaar van negen marathons. In Nederland won hij de halve marathon van Egmond in 2009 en van Zwolle in 2011. Tevens was hij winnaar in de Stadsloop van Appingedam in 2009.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *