< terug

Getest: Asics GEL-Kayano 28. De stabiliteitsschoen voor de lange duurloop

29 december 2021 (0 reacties)

De Asics GEL-Kayano 28  werd dit jaar in augustus door Asics geïntroduceerd.  De Kayano 28 is de opvolger van de Kayano 27 in de succesvolle Kayano reeks. Deze antipronatieloopschoen  heeft een aantal grote veranderingen ondergaan. Genoeg reden om deze schoen te bespreken.

Succesvol
De Gel- Kayano is één van de meest succesvolle hardloopschoenen door Asics ontwikkeld en is al meer dan 20 jaar de bestseller voor Asics. Het is de schoen voor overpronerende hardlopers. De schoen staat garant voor stabiliteit en een uitstekende ondersteuning.  Hardloopschoenen worden steeds responsiever en bieden het comfort van zacht en stabiliteit. Juist die ontwikkeling is nu ook meegenomen in de Asics Gel Kayano 28 en dit met behoud van het vertrouwde Kayano Gel comfort.

IMG_0078
Asics Gel Kayano

Onze bevindingen
Wij hebben de damesschoen getest bij een lange duurloop op de weg. De schoen heeft het zachte mesh bovenwerk net zoals haar voorgangers. Bij het aantrekken voelt de schoen zacht en soepel aan. Tijdens het lopen is de stabiliteit die de Kayano reeks zo kenmerkt voelbaar. ASICS heeft als grote verandering ten opzichte van de voorgangers  FF BLAST ™ -demping aan de tussenzool toegevoegd Dit zorgt voor een soepel en ondersteunend gevoel bij elke stap. Bij onze testloop ervoeren wij een prettige ondersteuning van landing tot afzet. Een zachte landing is kenmerkend voor de Kayano reeks dankzij de klassieke GEL en de FlyteFoam in de middenzool. De afzet voelt in deze opvolger van de Kayano 27 meer responsief aan. Het gevolg van de verende FlyteFoam Blast die nu voor het eerst is toegevoegd. Conclusie een schoen voor de loper die stabiliteit wil combineren met zachtheid, demping en een energieke afzet. Geschikt voor de lange duurlopen en de herstellopen na een wedstrijd.

De schoen ontleedt


Bovenwerk en hielkap
Bovenwerk is gemaakt van zacht ademend Meshmateriaal. Dit is voor de Kayano 28 opnieuw ontwikkeld. Het heeft van hielkap tot de voorkant een strakker ontwerp gekregen. Het nieuwe ontwikkelde meshmateriaal zorgt voor een groter ventilatievermogen. De hielkap is verlaagd waardoor de schoen wat lichter is geworden. De externe hielkap omsluit de gehele achtervoet en zorgt voor een verbeterde ondersteuning.

IMG_0192
Asics Gel Kayano

Middenzool
Een van de grote veranderingen in de Kayano 28 is de toevoeging van FlyteFoam Blast aan de middenzool. Wij bespraken die nieuwe materiaal ook bij onze review van de Asics Novablast. Het zorgt voor veel meer vering en geeft de schoen en responsievere afzet. Het vertrouwde FlyteFoam en GEL is ook nu weer aan de middenzool toegevoegd. Deze drie technologieën in de middenzool zorgen voor een soepel en ondersteunend gevoel bij elke stap.

Trusstic ™ -technologie
Een andere verandering is aan de aanpassing van het Trusstic System. ASICS heeft het  een andere plek gegeven. De plaat is nu tussen de tussenzolen ingeklemd. Het zorgt ervoor dat de schoen meer stabiliteit krijgt door verdraaiingen tegen te gaan. Hierdoor ontstaat er  een natuurlijker loopbeweging van de voet. Doordat het nu kleiner is gemaakt is er meer ruimte voor schuim in de middenzool en daarmee wordt de demping weer verbeterd

Dyamic Duomax™ -technologie
Dynamic Duomaxx technologie is  het handelsmerk van de schoen en zorgt aan de binnen zijde van de schoen voor de stabiliteit en ondersteuning die de overpronerende hardlopers nodig hebben. Het stevigere/stuggere schuim is lastiger samen te drukken dan de rest van de middenzool, waardoor het helpt de pronatie te verminderen.

IMG_0103
Asics Gel Kayano

Slijtzool
De slijtzool is gemaakt met de ASICS AHAR technologie. Het biedt een grote slijtvastheid. Tevens heeft deze technologie het effect van een spons wat extra demping biedt bij elke stap. De slijtzool heeft de noodzakelijke functies van tractie en voldoende grip

Voor wie?
Voor de overpronerende hardlopers/hardloopsters die comfortabel willen combineren met meer responsiviteit.  Uitermate geschikt voor de lange duurlopen

Gewicht

Damesversie 258 gram en de herenversie 308 gram

Hielhoogte

tien millimeter

Prijs

Retailprijs 175,95 Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *