< terug

Hardloopschoenen aan: Asics laat via tool zien wat er met je mind gebeurt wanneer je beweegt (video)

2 juni 2021 (0 reacties)

Asics maakt vandaag de resultaten bekend van haar voorlopige, wetenschappelijk onderzoek naar de impact van sport op de geest, vooruitlopend op een bredere uitrol van de wereldwijde studie op grote schaal.Door gebruik te maken van een combinatie van geavanceerde EEG- en zelfrapportagegegevens om de voor- en nadelige effecten van 20 minuten hardlopen in kaart te brengen bij een steekproef van 42 top- en gewone atleten, bewijzen de onderzoeksbevindingen van de voorbereidende studie dat een korte hoeveelheid lichaamsbeweging de geest kan opbeuren op een aantal emotionele en cognitieve vlakken. Direct na het voltooien van een 20 minuten durende loop, bleek uit de studie dat onderzoeksdeelnemers gemiddeld het volgende ervaren:

13,4% meer alert
15,9% kalmer 
14,3% meer tevreden
|13,3% meer ontspannen 
|11,4% meer kalm 
9,7% meer energie
2,9% meer gefocust 

Deze onderzoeksbevindingen hebben geleid tot de ontwikkeling van een bredere wereldwijde uitrol van de studie, waarbij ASICS nu atleten overal ter wereld in staat stelt om zelf de impact van beweging op hun geest te zien en te begrijpen aan de hand van tien emotionele en cognitieve kerngegevens, die worden verzameld met behulp van een combinatie van gezichtsscantechnologie en wetenschappelijk gevalideerde zelfrapporteringsvragen.

Impact van beweging op de geest
Asics nodigt Nederland uit om daadwerkelijk te zien wat de impact van beweging op de geest is. Dit kan via de Mind Uplifter tool, die vandaag gelanceerd wordt. Deze baanbrekende tool maakt het mogelijk om visueel te zien hoe jouw eigen geest baat heeft bij beweging. Wereldwijd streeft zij ernaar om een miljoen mensen zich beter te laten voelen door beweging. Doe je mee? Dan steun je direct de Mind Foundation, die steun biedt op het gebied van geestelijke gezondheid. Ter lancering roept het sportmerk samen met haar partner Atletiekunie zoveel mogelijk  mensen op om vandaag te gaan hardlopen. Onder andere atleten Diane van Es en Anouk Vetter doen mee.

Global Running Day
Vandaag, op Global Running Day, roept de Atletiekunie al haar Nederlanders hardlopers op om de hardloopschoenen aan te trekken en via de nieuwe tool bij te houden wat voor positief effect dit heeft op hun geest. Vanuit Asics rennen er diverse atleten en FrontRunners mee. Op deze manier willen beide sportmerken Nederlanders motiveren te gaan bewegen.

De Mind Uplifter tool
Asics stelt alledaagse sporters over de hele wereld in staat om voor het eerst de impact van beweging op hun eigen geest te zien. Met behulp van een combinatie van gezichtsscan technologie en zelfrapportage kunnen mensen de impact van sport op tien emotionele en cognitieve parameters – waaronder vertrouwen, positiviteit, kalmte en focus – meten om te zien welke impact verschillende sporten hebben op hun denken en voelen.

Uplifting Minds onderzoek
De gedeelde ‘Uplifting Minds’ worden gebruikt voor een live wereldwijd onderzoek, waarbij individuele Mind Uplifts van over de hele wereld worden vastgelegd en visueel worden omgezet in een dynamische en interactieve World Uplift Map. De kaart zal de positieve impact kwantificeren die sport heeft op de collectieve stemming van steden, landen en de wereld in zijn geheel. Dankzij de live studie zal Asics een beter inzicht krijgen in de relatie tussen beweging en geest op wereldschaal, en zal het zijn overtuiging dat sport de kracht heeft om geesten over de hele wereld te verheffen, kracht bijzetten.

Wetenschap als basis
De afgelopen zes maanden heeft Asics samen met vooraanstaande deskundigen wetenschappelijk onderzoek verricht naar de impact van sport op de geest bij een selecte groep atleten, in aanloop naar een bredere uitrol van de live studie. Het vooronderzoek werd ontwikkeld door EMOTIV, een toonaangevend bioinformatica-bedrijf met hoofdkantoor in San Francisco, met de steun van Dr. Brendon Stubbs, een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van lichaamsbeweging en geestelijke gezondheid aan King’s College London. In de studie werd gebruik gemaakt van een combinatie van EEG- en zelfrapportagegegevens om de positieve impact van hardlopen op de geest aan te tonen voor een aantal belangrijke cognitieve en emotionele parameters – waaronder een gevoel van tevredenheid (gemiddelde toename van 14,4% onmiddellijk na de training), energie (9,7%) en ontspanning (13,3%) * – bij een steekproef van 42 topatleten en sporters. 

Nu past Asics de bevindingen op een degelijke manier toe, zodat het onderzoek wereldwijd kan worden uitgerold en sporters overal ter wereld de impact van beweging op de geest uit de eerste hand kunnen zien en ervaren voor een van de 25 verschillende sporten van hun keuze.

Dr. Stubbs: “Onze voorlopige onderzoeksresultaten laten zien dat zoiets simpels als 20 minuten hardlopen een diepgaande invloed kan hebben op onze geest. Nu lichaamsbeweging zo’n waardevolle rol speelt bij het behoud van onze geestelijke gezondheid en ons welzijn, is het belangrijker dan ooit dat mensen het positieve verband tussen die twee kunnen zien en begrijpen. De unieke manier waarop we onze eerste bevindingen toepassen met behulp van robuuste EEG-metingen, waarbij we de Mind Uplifter bevestigen, zal de vertaling van dit onderzoek mogelijk maken voor mensen overal om de opbeurende kracht van sport te ervaren en betrouwbaar te meten als nooit tevoren. Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun geest te bewegen en zelf die zo belangrijke cognitieve en emotionele voordelen te plukken.”

Een miljoen minds in beweging
Asics nodigt mensen over de hele wereld uit om de opbeurende kracht van sport te ervaren en een van de miljoen deelnemers van de Mind Uplifter™ tool te worden. Het project gaat vandaag van start op Global Running Day 2021, waarbij Asics hardlopers en andere sporters overal ter wereld uitdaagt om de Mind Uplifter™ tool te gebruiken om hun mentale welzijn voor en na het hardlopen vast te leggen en hun resultaten te delen op sociale media met #UpliftingMinds. 

Met elke Mind Uplift die wordt gedeeld met #UpliftingMinds doet Asics een donatie voor de mental health charity Mind, die diensten verleent aan mensen met geestelijke gezondheidsproblemen.Het merk organiseert daarnaast het hele jaar door Uplifting Minds-evenementen om sporters te enthousiasmeren om te zien wat de kracht van alle sporten is op de geest, te beginnen met de 10 kilometer run van Londen op 25 juli 2021.

Doe mee met de movement
Om mee te doen en deel te nemen aan ’s werelds eerste live onderzoek naar de impact van beweging op de geest: 

  1. Ga naar https://minduplifter.asics.com om je Mind Uplift vast te leggen.
  2. Scan je gezicht om je emotionele toestand te lezen.
  3. Beantwoord wetenschappelijk ontwikkelde vragen om je hersenfunctie te meten.
  4. Beweeg ten minste 20 minuten om je geest te stimuleren.
  5. Herhaal stap twee en drie.
  6. Zie jouw Mind Uplift resultaten en deel ze op social media met  #UpliftingMinds
  7. Zie hoe jouw resultaten bijdragen aan de World Uplift Map (vanaf 1 juli).

Ga naar https://minduplifter.asics.com voor meer informatie over de missie van ASICS om één miljoen geesten te laten bewegen

Yasuhito Hirota, de President & COO van ASICS: “Terwijl we allemaal met een sterk veranderende wereld in de nasleep van de pandemie te maken hebben, is de opbeurende kracht van sport een constante die blijft bestaan. Daarom is het onze grootste ambitie om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om de fysieke en mentale voordelen van beweging te ervaren. Door deel te nemen aan een aantal van onze verschillende evenementen en activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden, draag je bij aan belangrijk onderzoek om ons te helpen het oppeppende effect van sport op de geest verder te begrijpen. Op die manier kunnen we nieuwe manieren blijven vinden om de voordelen voor iedereen in 2022 en daarna onder de aandacht te brengen en te gebruiken.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *