< terug

Getest: ASICS GEL-NIMBUS 23, een vertrouwde schoen voor elke lange afstandsloper

21 december 2020 (0 reacties)

ASICS brengt met de de GEL-NIMBUS™ 23 een vertrouwde hardloopschoen op de markt.Met de 23e editie van deze trouwe vriend/in voor de lange afstandslopers houdt ASICS de veelgeprezen Nimbus serie al meer dan twintig jaar in ere. Wij testen voor onze lezers de vrouwenschoen. Conclusie: comfortabele schoen voor lopers van alle niveaus en dat ook nog eens genderspecifiek.

IMG_7600
ASICS GEL-NIMBUS 23 GRAND SHARK/DIGITAL AQUA (dames)

Prettige demping voor de lange duurlopers
Na een lange duurloop concludeerde onze testloopster dat de schoen voor een aangename demping zorgt. Demping waar elke lange afstandsloper naar verlangt. Het is het resultaat van een aantal technologieën die ASICS in de schoen heeft verwerkt.

IMG_7604

De 3D SPACE CONSTRUCTION™: de technologie onder de hiel zorgt ervoor dat de loper beter met het schuim in contact komt en zorgt voor een zachter gevoel onder de voet. ASICS heeft net als in de NOVABLAST de innovatieve GEL™-technologie in de schoenen verwerkt. De Gel wordt bij de landing van de voet geactiveerd.

ASICS GEL-NIMBUS 23 SMOKE BLUE/PURE SILVER (women),
ASICS GEL-NIMBUS 23 SMOKE BLUE/PURE SILVER dames),


Comfort
De schoen zat prettig aan de voet concludeerde onze testloopster. De voet wordt goed omsloten en de zachtere mesh design aan de bovenzijde zorgt voor flexibiliteit, comfort en luchtdoorlating. De speciaal vormgegeven vetergaatjes helpen het bovenwerk bij een natuurlijke beweging van de voet, terwijl een rekbaar tussenvoetpaneel de voet goed omsluit om een betere flexibiliteit te creëren.

ASICS GEL-NIMBUS 23 BLACK/WHITE (dames),
ASICS GEL-NIMBUS 23 BLACK/WHITE (dames),

Extra gender specifieke kenmerken.
Bijzonder is dat ASICS rekening houdt met het verschil tussen heren en dames. De 3D SPACE CONSTRUCTION™-technologie in de voorvoet helpt vrouwelijke lopers om de tussenzool op de juiste manier te gebruiken. De flexibele groeven in de buitenkant van de voorvoetzool zijn verschillend tussen de heren- en damesversie om lopers meer op de tussenzool te laten lopen en zorgt tevens voor een soepelere overgang. Een belangrijke fase in de afwikkeling van de voet.

ASICS GEL-NIMBUS 23 CARRIER GREY/DIGITAL AQUA (Mannen)
ASICS GEL-NIMBUS 23 CARRIER GREY/DIGITAL AQUA (Mannen)

Het TRUSSTIC™ systeem biedt de juiste hoeveelheid ondersteuning in de juiste richting voor mannen en vrouwen voor een soepele afwikkeling van de voet.

ASICS GEL-NIMBUS 23 BLACK/WHITE (mannen)
ASICS GEL-NIMBUS 23 BLACK/WHITE (mannen)

De PLUS 3™ Tussenzool technologie voegt 3mm hoogte toe aan het hakgedeelte van de vrouwenschoen. Veel vrouwelijke lopers zijn gevoelig voor kuit en achillespeesblessures. Door extra hoogte toe te voegen aan de hielhoogte worden deze spiergroepen meer ontzien en zorgt voor extra comfort.

ASICS GEL-NIMBUS 23 HAZARD GREEN/BLACK (mannen),
ASICS GEL-NIMBUS 23 HAZARD GREEN/BLACK (mannen),

Voor wie?
De GEL-NIMBUS™ 23 is een geschikte hardloopschoenen voor alle lopers. Wij bevelen de schoen aan als trainingsschoen voor de neutraal pronerende loper.

Gewicht
Herenversie 330 gram en een hakhoogte 10 mm.
Damesversie 260 gram hakhoogte 13 mm

Prijs
Retailprijs 179,- / 180,- Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *