< terug

Getest: ASICS Novablast

29 april 2020 (1 reactie)

Met de ASICS Novablast heeft ASICS een echte innovatie op de hardloopmarkt gebracht. De hardloopschoen heeft een uniek concept met een tussenzool gemaakt van FlyteFoam schuim™. Het unieke FlyteFoam schuim is het antwoord van Asics op de grote vraag naar responsieve hardloopschoenen.

Verende werking
De FlyteFoam Blast™ technologie verwerkt in de buiten- en de tussenzool zorgt voor een verende werking. Asics heeft al laten weten dat de FlyteFoam Blast™ technologie ook terug zal komen in nieuwe series schoenen. Het bovenwerk is van licht ademend materiaal en de schoen heeft een prettige pasvorm. De schoen heeft een wat hogere stack dan andere hardloopschoenen waardoor de schoen ook stabiel blijft bij de langere duurlopen. ASICS geeft aan dat de FlyteFoam Blast™ technologie zorgt voor een trampoline effect, dat is wat te veel van het goede maar een voortstuwende beweging geeft de zool zeker.

Novablast

Het is een prettige gewaarwording wanneer je de eerste kilometers in deze schoen rent. De verende werking onder de hiel voelt weldadig aan. Door de verende werking van de zool kom je snel op de voorvoet terecht waardoor de rollende werking van de schoen behouden blijft. Wie er een snelle interval meedoet zal merken dat de zool echt verend is. De lichte schoen, 275 g mannen en 225g vrouwen, is dan ook geschikt voor die hardlopers die van het snelle werk houden. Al met al een hardloopschoen geschikt voor de hardcore hardloper die de lange duurlopen maar ook de snelle interval in het programma heeft opgenomen. De schoenen zijn echter ook geschikt voor de beginnende hardloper die onmiddellijk profiteert van de zachte zool en daardoor minder snel last zal krijgen van spierpijn. “Nova”, innovatief, is de schoen zeker maar ook de “blast” willen we wel beamen, deze schoenen aan de voeten geven het hardloopplezier een extra stimulans.

Novablast#UntiedYetUnited challenge
In deze tijd van corona-maatregelen ASICS wil verbinden en in verbinding blijven. Daarvoor is de #UntiedYetUnited challenge door ASICS in het leven geroepen. Nu de huidige situatie van het coronavirus nog steeds voor velen van ons de dagelijkse gang van zaken verstoort, wil ASICS haar steun betuigen aan iedereen die erdoor wordt getroffen. ASICS wil benadrukken dat we nog steeds verenigd zijn en dat we iedereen aanmoedigen om te blijven bewegen #keepmoving.

ASICS daagt iedereen uit om hieraan mee te doen!

Hier is hoe:
1.) Neem een foto van je favoriete ASICS-schoen en maak met de veter een hartje (de ene veter vormt een hart, de andere ongebonden aan de zijkant).

2.) Plaats de foto op je social mediakanaal

3.) Tag @asicseurope op de foto en gebruik de hashtag #UntiedYetUnited en #keepmoving

Reacties

  • Jan Roose
    4 Op 29
    Wie een beetje de hardloopschoenenmarkt volgt, weet dat 275 gram voor een mannenmodel tegenwoordig niet echt tot de lichtgewichten gerekend mag worden. Tien jaar geleden sprak men bij dit gewicht nog over een lichtgewicht trainingsschoen, maar die zijn nu meestal ook onder de 250 gram in maat UK 8,5. DE nieuwe SL20 van Adidas weegt in deze maat bijvoorbeeld maar 225 gram en dat is maar een paar gram meer dan de wedstrijdschoen Adizero RC 2. Niet alles geloven wat fabrikanten, maar ook verkopers in hardloopspeciaalzaken, zeggen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *