< terug

Run the world: ASICS World Ekiden 2020 brengt virtueel rennen naar een nieuwe hoogte.

19 oktober 2020 (0 reacties)

Asics kondigt vandaag de eerste Asics World Ekiden 2020 aan. De ultieme uitdaging waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld virtueel samenkomen om een marathon te voltooien.

Geïnspireerd door een eeuwenoude Japanse hardloop traditie, wordt de race opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden die door maximaal zes renners gelopen worden. Hierdoor is de Ekiden perfect voor hardlopers van alle niveaus en ervaringen. De ASICS World Ekiden 2020 is in het leven geroepen om hardlopers te motiveren door ze een doel te geven. Uit onafhankelijk onderzoek* blijkt namelijk dat 42% van de regelmatige sporters het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven zonder hardloopdoel. 74% van de ondervraagden vindt sport of lichaamsbeweging leuker wanneer er samen met vrienden of teamgenoten wordt gespeeld.


De Ascics World Ekiden 2020 vindt plaats op een nieuw race-platform dat gebruik maakt van zowel Race Roster als Runkeeper. De deelnemers zullen de spanning, verbinding en motivatie van de teamcompetitie ervaren, hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn. Dit varieert van het volgen van je team voortgang op je Apple Watch, Garmin of Fitbit-apparaat, tot het plaatsen van je eigen voortgang op live online klassementen en het genieten van op maat gemaakte muziekbelevingen tijdens de race. 

De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki – een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt – aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

Mensen samenbrengen wanneer ze van elkaar verwijderd zijn

De lancering van de Asics World Ekiden 2020 is een direct antwoord op de bevindingen van Ascis’s voortdurende onderzoek naar de steeds veranderende behoeften van hardlopers en sportfans over de hele wereld. Naast het missen van een doel en de mogelijkheid om met vrienden of teamgenoten te spelen, onthult het onderzoek, dat direct na het begin van de pandemie van start ging, dat tweederde (67%) toegeeft dat ze de kans missen om te concurreren met anderen. Meer dan de helft (50%) van de teamspelers beweert zelfs dat hun geestelijk welzijn negatief wordt beïnvloed door het feit dat ze geen contact hebben met hun teamgenoten. 

ASICS World Ekiden 2020 Infographic


De deelnemers moeten zelfs een eigen digitale tasuki – een smalle stoffen band die in de traditionele Japanse Ekidens wordt gebruikt – aan elkaar doorgeven aan het einde van elke afstand.

Iedereen kan deelnemen aan de Ekiden

De Asics World Ekiden 2020 staat open voor iedereen, met afstanden die voor alle niveau hardlopers aantrekkelijk zijn. Om deel te nemen, hoeven mensen zich enkel in te schrijven vanaf 1 oktober, via Runkeeper of de Asics-hub. Deelnemen is gratis. De teams moeten hun estafetteloop voltooien tussen 11 en 22 november 2020.

Voor deskundig advies, trainingsplannen en het laatste nieuws en informatie over de ASICS World Ekiden 2020, volg #ASICSWorldEkiden of bezoek http://asics.com/mk/asics-world-ekiden

Race Roster
Race Roster is in 2010 opgericht door een groep vrienden met een gezamenlijke interesse in hardlopen, technologie en eventmanagement. Na het organiseren van hun eigen 10K, was het duidelijk dat de hardloop industrie dringend behoefte had aan betere technologie. Sinds mei 2012 werkt Race Roster samen met duizenden organisatoren van evenementen om hen te helpen groeien, te beheren en een uitvoerende rol te spelen op de wedstrijddag. In november 2019 nam Asics Race Roster over om een reeds gezond bedrijf op te schalen en Asics te vestigen als het nummer 1 platform en partner voor endurance-evenementen.

Over Runkeeper
De ASICS Runkeeper™-app is in 2008 ontwikkeld en was een van de eerste draaiende apps in de app store. Runkeeper™ is altijd gericht geweest op het helpen van lopers van alle niveaus om de deur uit te komen en hun doelen te bereiken. De app helpt je om runs te volgen, specifieke doelen te stellen en gemotiveerd te blijven door middel van audio-instellingen, virtuele uitdagingen, wedstrijd trainingsschema’s, en meer. Runkeeper Go beschikt over extra middelen om gebruikers te helpen hun training naar het volgende niveau te brengen.Beschikbaar via iOS, Apple Watch, Android en Android Wear-apparaten. De app kan ook worden geïntegreerd met wearables zoals Garmin.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *