< terug

Bedafcross: Hardlopend het nieuwe jaar in

30 december 2018 (0 reacties)

Op een steenworp afstand van Speelboerderij Hullie organiseert atletiekvereniging De Keien op zondag 6 januari de Bedafcross. Het is de tweede cross in de serie van vier en vindt plaats in de bosrijke omgeving bij de Bedafse Bergen op een licht geaccidenteerd en onverhard terrein.

Hardloopliefhebbers kunnen hun hartje ophalen aan het begin van het nieuwe jaar. Atletiekvereniging De Keien organiseert de Bedafcross op een van de mooiste hardlooplocaties in de gemeente Uden. In het bosrijke gebied nabij Speelboerderij Hullie wordt een volledig onverhard parcours uitgezet, waarop jong en oud de strijd met elkaar en zichzelf kunnen aangaan. De Bedafcross begint om 10.00u met de pupillenwedstrijden, gevolgd door wedstrijden voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën.

De wedstrijd voor junioren A/B, senioren en recreanten gaat om 10.45 uur van start. Deelnemers hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde (1.540 meter) met een maximum van 6 ronden (9.240 meter).

Tweede wedstrijd crosscompetitie
In de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie zullen klassementsleiders Marlin van Hal en Jos Elfring hun leidende positie proberen te behouden. Zij wisten eind november de PNEM-cross op hun naam te schrijven.

Iedereen kan deelnemen
Deelname aan de Bedafcross is niet alleen voor leden van een atletiekvereniging. Iedereen die het leuk vindt om hard te lopen is welkom. Heb je bijvoorbeeld winterstop in je sportcompetitie, gebruik deze cross dan als alternatieve training om je conditie op peil te houden. Inschrijven Inschrijven voor de Bedafcross is mogelijk tot een kwartier voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. De kosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 3 euro per persoon.

Parkeren bij Speelboerderij Hullie
Vanwege de afronding van het project Dreven en Driften van de gemeente Uden zijn de parkeermogelijkheden voor auto’s aan de Schansweg nabij de start beperkt. Dankzij medewerking van Speelboerderij Hullie is er een passende oplossing gevonden. Vanaf 09.45u kan gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein van Hullie aan de Canadasweg 3-A in Uden. Vanaf daar is het 250 meter lopen tot de start van de Bedafcross. Meer informatie over het programma en de diverse leeftijdscategorieën is te vinden op www.dekeienatletiek.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *