< terug

Nienke van Zoggel en Bart de Jong winnen Bedafcross Uden

6 januari 2020 (0 reacties)

Met de feestdagen achter de rug en de oliebollen achter de kiezen konden hardloopliefhebbers uit de regio direct aan de bak om de overtollige kilo’s er weer vanaf te lopen. Op zondag 5 januari vond de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie in Uden plaats.

Ruim 200 deelnemers gingen van start  en begonnen zo het nieuwe jaar op sportieve wijze. Jong en oud ging de strijd met elkaar aan en liepen hun rondjes in het prachtige bosrijke gebied van Bedaf.  Voor de jongste pupillen en junioren klonk als eerste het startschot. Met veel enthousiasme gingen ze van start en met de steun van het aanwezige publiek wisten ze allemaal de finish te bereiken.

Een grote groep van wedstrijdlopers en recreanten ging als laatste van start in het mulle zand bij Bedaf. Voor de wedstrijdlopers stonden er zes ronden (9.240 meter) op het programma, recreanten konden na elke ronde finishen.

Cross junioren

Mannen
Bij de mannen vormde zich al vrij snel een kopgroep van drie, met Keienatleten Bart de Jong en Seth van der Wielen en Udenaar Rick Terwindt. Er ontstond een spannende strijd aan kop van de wedstrijd, waarbij Van der Wielen na een paar ronden de andere twee moest laten gaan. De Jong en Terwindt wisselden voortdurend van kop. Met nog twee ronden te gaan, leek bij Rick Terwindt het beste er vanaf, hij moest Bart de Jong laten gaan. De Jong liep vervolgens onbedreigd naar de overwinning in een tijd van 36:56. Seth van der Wielen wist in de laatste ronde Rick Terwindt nog voorbij te snellen, waardoor Van der Wielen beslag wist te leggen op de tweede plaats in een tijd van 37:31 en Terwindt op plek drie in 37:49.

Foto 1 - Winnaars Bart de Jong en Nienke van Zoggel
Winnaars De Jong en van Zoggel

Vrouwen
De vrouwenwedstrijd werd in het begin aangevoerd door Britse Martine Verweij, die met haar Erpse roots even terug was op het oude nest. De Berlicumse Nienke van Zoggel wist haar echter voor het einde van de eerste ronde al in te halen. De atlete van Oss ’78 liep een ijzersterke wedstrijd en wist haar voorsprong ronde voor ronde uit te bouwen om uiteindelijk te finishen in een tijd van 39:17. Het gat met de concurrentie bleek groot, Martine Verweij finishte op plek twee (42:58) gevolgd door Haske Saers (46:03). De vele recreanten genoten volop van hun rondjes over het geaccidenteerde terrein en wisten zo hun zondagochtend tot een sportief succes te maken. Udenaar Rob van Doore liep zijn eerste cross en vertelde na afloop dat hardlopen in het bos hem goed is bevallen, het smaakt naar meer.