< terug

Overtuigende winnaars bij Bedafcross

8 januari 2018 (0 reacties)

Guus Janssen en Ramona Sour waren bij de Bedafcross van De Keien op 7 januari de overtuigende winnaars. Beiden lieten op het fraaie parcours op Bedaf alle andere lopers hun hielen zien. Met zo’n 250 deelnemers kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde tweede cross van de crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden, waarvan de volgende wordt gehouden op 4 februari.

Om 10.00 uur was het allereerst de beurt aan de jongste pupillen, gevolgd door de andere pupillen en jongste junioren. In de verschillende categorieën stonden in totaal 43 deelnemers aan de start.

Drie kwartier later ging een grote groep van 207 lopers van start in het mulle zand. Op het fraaie onverharde, en dit jaar nagenoeg geheel droge parcours liepen de oudste junioren, recreanten en de wedstrijdlopers hun ronden. De recreanten konden hierbij na elke ronde finishen, voor de wedstrijdlopers lagen er zes ronden en in totaal 9.240 meter Bedafcross te wachten.

Bijzonder was de deelname van Freek van Zoest uit Voorschoten. Hij ging van start onder nummer 114, het nummer waaronder zijn vader in 1966 al deelnam aan de Keiencross. Hoewel dit startnummer eigenlijk bedoeld was voor een jeugdatleet, zorgde de organisatie er uiteraard voor dat Freek met dit nummer kon lopen. Hij deed dit zeer verdienstelijk en werd vierde. “Wat geweldig dat de organisatie hieraan mee wilde werken”, zeiden vader en zoon enthousiast.

Jasper Minkels, de winnaar van de eerste cross, werd dit keer tweede. Maarten van Rhijn hield de eer van De Keien hoog door als derde te eindigen. Bij de vrouwen was het een volledige Keienaangelegenheid. Achter Ramona Sour finishten Bianca van Vugt en Diny Boogerd als respectievelijk tweede en derde. Door deze uitslag blijven zowel Jasper Minkels als Diny Boogerd aan de leiding in het tussenklassement.