< terug

Keien begin het nieuwe jaar goed tijdens Bedafcross

7 januari 2019 (0 reacties)

Hoeboer en Van Hal schrijven Bedafcross op hun naam

Zondag 6 januari stonden ruim 230 enthousiaste hardlopers aan de start van de Bedafcross in Uden, de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Het bochtige en bosrijke parcours lag er uitstekend bij en aangename temperaturen zorgden voor veel loopplezier.

De jongste pupillen mochten het spits afbijten, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Ruim 30 jonge hardlopers wisten onder aanmoedigingen van het enthousiaste publiek de Bedafcross tot een goed einde te brengen.


Tot slot ging een grote groep van 200 wedstrijdlopers en recreanten van start in het mulle zand van Bedaf. De recreanten konden hierbij na elke ronde finishen, terwijl de wedstrijdlopers in totaal zes ronden (9.240 meter) moesten afleggen. Marlin van Hal uit Langenboom, winnares van de PNEM-cross eind november, nam brutaal de leiding. Ze werd op de voet gevolgd door Veghelaren Jean Pierre Hoeboer en Ronnie Langens. Van Hal moest de algehele leiding echter in de voorlaatste ronde afstaan aan Hoeboer, die wat behoudender van start was gegaan. Hoeboers leidende positie kwam niet meer in gevaar en in een tijd van 36:07 kwam hij juichend over de streep. Bart Pinkse uit Rosmalen wist beslag te leggen op de tweede plaats (36:41), door in de laatste ronde Ronnie Langens voorbij te gaan, die derde werd in 36:48. Marlin van Hal was bij de vrouwen een klasse apart en won de vrouwenwedstrijd in een tijd van 36:26, hiermee werd ze tweede overall. De Udense Ramona Sour kwam als tweede over de streep (43:24), gevolgd door Bianca van Vugt uit Reek (44:57).

Tussenstand Keiencrosscompetitie Van Hal verstevigt door haar overwinning haar leidende positie in het crossklassement en heeft na twee wedstrijden nog het maximale aantal punten. Op dit moment bezet Bianca van Vugt de tweede plaats voor Haske Saers. De strijd om de plekken twee en drie is echter nog open, omdat Ramona Sour nog maar één cross gelopen heeft en de drie beste resultaten uit vier wedstrijden de eindscore bepalen. In het tussenklassement bij de mannen heeft Bart Pinkse de leiding genomen, met kort achter hem Jos Wijnen en Johnny Manders.

De organisatie van Atletiekvereniging De Keien kijkt terug op een zeer geslaagde tweede cross van de Keiencrosscompetitie. De volgende wedstrijd wordt gehouden op zondag 3 februari in de bossen bij de Pannekoekenbakker in Zeeland. De volledige uitslag van de Bedafcross is te vinden op www.uitslagen.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *